În timp ce mulți copii se bucură de oportunitățile pe care le oferă tehnologia digitală, nu au toate acces la calculatoare refurbished. Cu economia care devine tot mai digitală, accesul la tehnologie este o parte integrantă a educației unui copil. Calculatoare pentru programul școli a jucat un rol important în creșterea accesului la tehnologie refurbished pentru tineret roman, asigurând ei pot învăța abilitățile necesare pentru a profita de o lume digitală modernă.

Astăzi, James Moore, ministru al Industriei și ministrul responsabil pentru British Columbia, a anunțat noi fonduri pentru a extinde Calculatoare pentru școli la organizațiile non-profit, care sprijină cu venituri mici  și cu acces la echipament renovate și formare de abilități digitale.

El a subliniat importanța acestui program pentru BC: de la 2010 la 11 Calculatoare Refurbished pentru școli a livrat peste 36.000 de calculatoare renovate și angajați 93 de tineri locale în poziții de internship în întreaga provincie. Finanțarea a crescut va permite Calculatoare pentru școli BC pentru a distribui 19.500 de calculatoare în următorii trei ani la școli și organizații comunitare non-profit din întreaga provincie.

Calculatoare Refurbished sunt donate de guvern, de afaceri privat și persoanelor fizice pentru uzul școli, biblioteci, înregistrat nu-pentru organizații non-profit de învățare și comunității. Programul a ajutat prelungi durata de viață a echipamentelor informatice, reducând impactul global asupra mediului al deșeurilor electronice.

Furnizarea tineri romani cu oportunități, informarea și educarea au nevoie pentru a reuși este esențială pentru prosperitatea economică pe termen lung. Organizațiile beneficiare eligibile acces la echipamente informatice refurbished la nici un cost, oferind celor care nu avea altfel expunerea la tehnologie posibilitatea de a dezvolta abilități critice de alfabetizare. Tineret beneficiază de asemenea de platit, stagii de lucru practice, în cazul în care se pot dezvolta abilitățile digitale mai avansate.